maandag 30 mei 2016

Met Sherlock Holmes speuren naar toppen

Bij de start in Innertkirchen zag het weer er maar flauw uit. Regenjas en regenbroek konden na een dik half uur weer in de rugzak en bleven daar tot bij een fikse bui in de namiddag. Heerlijk weer met veel zon.
De eerste tussenstop richting Grindelwald is de Reichenbach waterval. Juist ja, die waar Sherlock Holmes en zijn duistere tegenspeler Moriarty samen in neerstortten.
Eens die voorbij kom je in een lange rustige vallei. Iets drukker dan de vorige dagen want de zomerbus over het smalle paswegje rijdt al - en zit goed vol. Beetje bij beetje piepen de eerste toppen van de Bernese muur tevoorschijn. Maar de meeste moet ik toch eerder vermoeden door het gedonder van een lawine die afgaat ergens in de wolken of een door de echo van de machtige mi-sol-do trompetstoot waarmee de bus zichzelf aankondigt.
Op de pas van de Grosse Scheidegg ligt bijna geen sneeuw meer. Hier liggen een paar interessante stukken hoogveen en heide. Vrij zeldzaam hier - de meeste dergelijke stukken zijn immers al eeuwenlang omgezet naar zomerweiden.
Grindelwald is een internationale trekpleister. Dezelfde mensen denk ik als vorige week in Brugge of volgende week in Venetië.
Bovenaan de Reichenbachfall
Reichenbachtal boven Schwand
In de wolken : Kleine Wellhorn
Schwandboden
Wetterhorn
Afdalen van Grosse Scheidegg naar Grindelwald

Geen opmerkingen:

Een reactie posten