zaterdag 28 mei 2016

Zwarte wolven - witte Engelen

Start met Wolfenschiessen - Engelberg. Dit is niet de Berentrek, dit is hier zelfs niet het kanton Bern maar Unterwalden, één van die valleitjes in het hart van het huidige Zwitserland die ergens in de dertiende eeuw een voor die tijd erg ongewone stap zetten en besloten om onafhankelijk te worden. Geen koning of keizer meer. 

De tocht startte onder een dreigende hemel met door het duistere Schwarzwald en langs de Zwarte Terassen. De tientallen zwarte monsters op het pad naar Bettelruti bleken Alpensalamanders. Bij Walenalp, na de lange traverse onder de imposante Walenstock, veranderde alles. Zon en de nog volledig witte hellingen van de Titlis die samen met de groene koeienweiden en de blauwe lucht het typische postkaartplaatje opleveren.

Engelberg is een raar contrast van een heel mooi groot klooster en een typisch skicentrum. Ik deel de Jeugdherberg met een groep Tsjechen (heel aangenaam gezelschap) en een bende yanks die precies al stevig aan de coke hadden gezeten - zo'n opgefokte bende. Ze zijn gaan eten in Engelberg. Benieuwd hoe ze zullen terugkeren.  
Het kapelletje van Bettelruti.
Uitzicht over Engelbergertal
Hangende vallei boven Walenalp
Heel het Titlis massief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten