dinsdag 31 mei 2016

Spelen met de voeten van Shreck

De volgende slaapplaats zou en moest in de bergen zijn. Dat werd het stations-hostel van Kleine Scheidegg. Grindelwald - Kleine Scheidegg is een (te) korte etappe. Maar ik zou de Eigertrail nemen, een pittig pad direct langs de voet van de Eiger.
De Eiger (Oger), Mönch (Monnik) en Jungfrau (Maagd) zijn de drie hoogste en meest opvallende toppen van de Bernese Muur. Volgens een oude legende moest er een monnik tussen de Oger en de Maagd staan want anders zou het er wel erg ontstuimig aan toe gaan.
Bij de start van de trail staan er bordjes dat de trail afgesloten is. Met de lawineberichten in het achterhoofd (ook die van een tweede lezing zonder wishful thinking) wist ik dat er dáár geen enkel risico zat. Dus, nog eens de twee grote principes van gevaarlijke paden gerepeteerd en hop vertrokken.
(principe 1 : "als er geen doorkomen aan is, dan wordt het terugkeren" en principe 2 : "je kan alleen maar bergop ergens passeren als dat ook moe, bij regen en bergaf lukt")
Schitterend parcours. Ik geniet van elke meter. Ook van de extra hindernissen zoals een brug die nog voor de winter afgebroken is of de vele lawineresten waar je door moet. Wat een landschap!!!
Bij Alpligen keer ik terug naar het gewone parcours. De troostroute voor de vele Japanners die eigenlijk kwamen voor de trein naar Jungfraujoch en het zicht op de grootste gletscher van de Alpen (en dat zijn dan de slimste - massaal veel mensen betalen tóch 150 EUR voor een uurtje mistkijken). 
Nieuwe legende. Het scenario voor Shrek is hier ontstaan. Door een scenarist die gefrustreerd door de mist hier op Kleine Scheidegg wat zat de dagdromen met de placemats... Schreckhorn - Eiger - Jungfrau... Oger - droomprinses... Ja dat wordt vast wat: een Oger die we Shreck noemen en die we koppelen aan een droomprinses!
Gletscherschlucht Grindelwald (achterin de Fiescherhorn)
links Grote Scheidegg - in de wolken de Wetterhorn en de Mättenberg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten